Koolstoffilters kopen voor geurfilterkast ?

Deze kan je makkelijk en eenvoudig monteren in je geurfilterkast. De koolstofpatronen zijn voorzien van geactiveerde koolstof, deze ontgiften en halen geur weg uit ruimtes. Afhankelijk van gebruik gaan koolstofpatronen lang mee in levensduur. Ze zorgen dat lucht weer zuiver wordt en halen schadelijke stoffen en geurende stoffen uit vieze lucht. Koolstofpatronen zijn onmisbaar voor jouw afzuig installatie en zijn door makkelijke opzet stukjes makkelijk en eenvoudig zelf te installeren in jouw geurfilterkast.

Natuurlijk is er meer dan 1 type filter beschikbaar. Elk type filter heeft een andere werking. Zo zijn er koolstofpatroonfilters waarbij de negatieve geurionen worden geneutraliseerd, wat voor schone en geurvrije lucht zorgt. Of een doosfilter die stof en vetdeeltjes opvangt. Ook veelgebruikt is de zakkenfilter. Deze werkt hetzelfde als de doosfilter maar kan stof en vetdeeltjes beter absorberen. Dit maakt een zakkenfilter krachtiger dan een doosfilter.

Het installeren van een geurfilterkast heeft wel invloed op het rendement van de afzuigmotor. Je kan dus niet zomaar elke geurfilterkast installeren op elk systeem. Het is belangrijk om eerst goed na te gaan of de twee wel compatibel met elkaar zijn.

Geurfilterkast kopen voor je horecakeuken

In horecakeukens is het constant druk en is de lucht over het algemeen niet heel schoon, vochtig en warm. Zo’n situatie vraagt niet alleen om een goed ventilatiesysteem, maar ook om geurfilterkasten. Een geurfilterkast is een kastje dat wordt geplaatst tussen of aan het eind van de luchtkanalen van een ventilatiesysteem.

Ze horen eigenlijk standaard thuis in het afzuigsysteem van elke horecakeuken. Aan een kant van de geurfilterkast wordt de verontreinigde lucht aangezogen. Aan de andere kant van de kast wordt de lucht gefilterd, hier worden de vieze geur en vetdampen uitgeblazen. Met zo’n geurfilterkast voorkom je vieze geurtjes en vetresten in de omgeving. Zonder geurfilterkast blijven vette dampen en sterke geuren hangen in de keuken, waarna ze binnen no-time verplaatsen naar de overige ruimtes. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je verdere horecapersoneel of zelfs je gasten in een vieze ruimte zitten.